Kolme jumppaajaa on ulkona metsässä kaatuneen puun rungon ääressä ja he ovat nostaneet vasemman jalan rungon päälle

Kysy ohjatuista liikuntaryhmistä kunnan liikuntatoimelta, paikallisista eläkeläis- kansanterveys- ja liikuntajärjestöistä, kansalaisopistoilta tai yksityisiltä kuntosaleilta. Liikuntaa voi harrastaa myös omatoimisesti, jos ryhmässä liikkuminen ei innosta.

”Nuoruuden liikkumismuotoja, esimerkiksi hulavanteen pyörittelyä tai hiihtoa, kannattaa kokeilla uudestaan eläkkeelle jäätyä. Innostus voi syttyä vuosikymmenten tauon jälkeen. Hiihdossa on itselle tärkeää, ettei tarvitse pelätä kaatumista. On siis löydettävä tarpeeksi tasainen maasto, jotta hiihtäminen tuntuu mukavalta.”
Rauni 69 vuotta

”Olen ollut jalkapallon ystävä ja intohimoinen penkkiurheilija lapsesta asti, mutta koskaan en ole tullut yhteenkään joukkueeseen valituksi, joten innostus laantui. Vanhemmalla iällä löysin kävelyfutiksen ja tunsin, että tätä lajia voin itsekin pelata. Se on minulle kuningasjuttu!”
Martti, kävelyfutaaja

”Lenkkeilystä en koskaan ole pitänyt mutta kävelen mielelläni järvellä keväisin ja pururadalla kuunnellen samalla podcasteja korvakuulokkeilla. Kaksi hyvää asiaa samalla kertaa!”
Paula 69 vuotta