Tre personer är ute i skogen och sträcker benet mot trädet

Det finns många slags motionsformer och var och en kan garanterat hitta sitt sätt att röra på sig. Hör dig för om handledda motionsgrupper hos kommunens idrottsväsen, lokala pensionärs-, folkhälso- och idrottsorganisationer, medborgarinstitut eller privata gym. Det går också bra att motionera på egen hand, om man inte gillar att röra på sig i grupp.

”När man är pensionerad lönar det sig att på nytt pröva på motionsformer från ungdomstiden, till exempel att snurra rockring eller åka skidor. Intresset kan vakna efter en paus på flera årtionden. När jag åker skidor är det viktigt för mig att inte behöva vara rädd för att ramla. Jag måste alltså hitta tillräckligt plan terräng för att det ska kännas bra att skida.”
Rauni 69 år

”Jag har varit en vän av fotboll och en stor sportfantast sedan barnsben, men jag blev aldrig vald till något lag, så entusiasmen slocknade. Senare i livet hittade jag gåfotboll och upplevde att den här grenen kan också jag syssla med. Det är det bästa jag vet!
Martti, gåfotbollsspelare

”Jag har aldrig tyckt om joggning, men på våren promenerar jag gärna vid sjön och på motionsslingan med podcaster i hörlurarna. Två bra saker på en gång!”
Paula 69 år