Jumppaaja on astunut vasemmalla jalalla eteen ja kumartunut sen puoleen tukien vasemmalla kädellä reiteen. Hän on nostanut oikealla kädellä käsipainoa kohti oikeaa kainaloa vetämällä kyynärpäätä taakse.

Äkkilähtö, keskitaso

Jumppaaja on nousemassa tuolilta ylös ojentamalla jalkoja ja nojaamalla ylävartalolla eteenpäin katsoen samalla eteenpäin.

Alkuasento

Istu tuolin etureunalla ryhdikkäänä.

Liikeselostus

Kallista ylävartaloa eteen ja nouse seisomaan. Laskeudu hitaasti jarrutellen istumaan. Toista muutamia kertoja.

Suorituksessa huomioitavaa

Riittävä eteen kallistus helpottaa sekä seisomaan nousua että jarruttavaa istuutumista.


Nyrkkeilyä eri suuntiin, keskitaso

Jumppaaja on ojentanut vasemman käden suoraksi eteen ylävartalon kiertyessä hieman mukana ja oikea käsi on vartalon vieressä koukussa. Hän joustaa samalla polvista.

Alkuasento

Seiso pienessä haara-asennossa.

Liikeselostus

Nyrkkeile molemmilla käsillä vuorotahtisesti eteen ja sivuille. Tehosta liikettä ”HUH” -huudoilla ja puhkumisella. Tee niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Pidä välillä pieniä lepotaukoja.

Suorituksessa huomioitavaa

Säilytä hyvä ryhti ja rentous hartiaseudussa koko liikkeen ajan.


Hartiat korviin, keskitaso

Jumppaaja seisoo ryhdikkäästi jalkojen ollessa hartioiden levyisessä asennossa ja pitää kummassakin kädessään käsipainoja. Hän nostaa hartioita korviin molempien käsien roikkuessa suorina vartalon sivuilla.

Alkuasento

Seiso pienessä haara-asennossa painot molemmissa käsissä. Kädet ovat vapaasti vartalon vieressä ja olkapäät rentoina. Voit tehdä liikkeen myös ilman painoja.

Liikeselostus

Kohota hartiat yhtä aikaa ylös ja laske hitaasti jarrutellen alas. Tee useita nostoja peräkkäin (=sarja). Pidä tauko ravistellen käsiä ja toista vielä kaksi sarjaa.

Suorituksessa huomioitavaa

Pidä kyynärpäät täysin suorina liikkeen
aikana, vain olkapäissä ja hartiaseudussa tapahtuu liikettä. Suorita liike rauhalliseen tahtiin.


Puhtia hauikseen, keskitaso

Jumppaaja on koukistamassa oikeaa kyynärpäätä vieden käsipainoa kohti samanpuoleista olkapäätä. Vasen käsi roikkuu vartalon sivulla.

Alkuasento

Seiso pienessä haara-asennossa käsipainot molemmissa käsissä vartalon sivulla.

Liikeselostus

Pidä olkavarsi kiinni vartalossa ja nosta painot joko tasa- tai vuorotahtiin olkapäiden tasolle ja laske jarruttaen alas.

Suorituksessa huomioitavaa

Painot ovat ala-asennossa pitkittäin ja niitä käännetään ylösnostettaessa poikittain. Pidä ylävartalo liikkumatta ja ranteet suorina.


Painot rytmikkäästi ylös, keskitaso

Jumppaaja on työntänyt toisen käsipainon ylös ojentamalla vasemman käden suoraksi. Oikea käsi on koukussa pitäen toista käsipainoa oikean olkapään etupuolella.

Alkuasento

Seiso pienessä haara-asennossa, painot molemmissa käsissä, olkapäitä vasten.

Liikeselostus

Ojenna toinen käsi suoraksi kattoa kohti ja laske käsi hitaasti jarrutellen alkuasentoon. Tee sama toisella kädellä. Tee useita nostoja vuorotellen molemmilla käsillä (=sarja). Pidä tauko ravistellen ja rentouttaen. Toista sarja vielä kaksi kertaa.

Suorituksessa huomioitavaa

Pidä koko ajan niska pitkänä ja selkä ryhdikkäässä asennossa. Vie käsi ojennusvaiheessa läheltä päätä, pikkusormi on eteenpäin, peukalo taaksepäin.


Askel eteen

Jumppaaja astunut oikealla jalalla pitkän askeleen eteen polvi hieman koukistuneena ja paino siirtyneenä kyseiselle jalalle. Vasemman jalan päkiä koskettaa lattiaa.

Alkuasento

Seiso lantionlevyisessä haara-asennossa.

Liikeselostus

Ota oikealla jalalla reilu askel eteen ja ponnista takaisin ylös. Tee sama vasemmalla jalalla.

Suorituksessa huomioitavaa

Pidä selkä suorana ja ukkovarvas sekä polvi samassa suunnassa liikkeen ajan.Työntö taakse, keskitaso

Alkuasento

Seiso vasen jalka hiukan edessä ja nojaa saman puolen kädellä reiteen. Voit myös vaihtoehtoisesti nojata polvella ja saman puoleisella kädellä tuolin istuinosaan. Selässä on lievä etukumara-asento. Vapaan käden olkavarsi on kiinni vartalossa ( kuin kuumemittaria kainalossa pitäen). Kyynärpää on koukussa ja paino kädessä.

Liikeselostus

Ojenna kyynärvarsi suoraksi, paino taakse. Koukista kyynärnivel lähtöasentoon. Rystyset johtavat liikettä taakse. Tee sama toisella kädellä.

Suorituksessa huomioitavaa

Pidä niska pitkänä ja selkä hyväryhtisenä.