Motionsidéer för över 65-åringar, yrkespersoner och instruktörer

  • Hundratals olika rörelser
  • Färdiga program och gymnastikvideor
  • Olika svårighetsgrader
  • Helt gratis

Motionsidéer för över 65-åringar, yrkespersoner och instruktörer

Kvinnan distangympar vid bordet..
Anneli från Kemijärvi säger: jag hinner inte alls ta mig någonstans för att motioneta då jag också ska till frissan nästä vecka. Vi säger: Inga bekymmer Anneli, turas om med att stå på en fot tills kaffet har droppat klart.

Hitta ditt sätt att röra på dig

Undersökningar visar att gruppmotion ökar känslan av samhörighet vilket motiverar till att delta, men det passar inte för alla. Man kan också röra på sig korta stunder åt gången. Ta varje dag ett beslut om mer rörelse och motion. När du upprepar det dagligen, uppstår nya rutiner. Pröva vad som fungerar bäst för dig.

Bekanta dig med motionsvideor

Kom i gång lätt med hjälp av motionsvideor. Gör en halvtimmes styrka- och balansgympa eller se på tips till koordinationsträning.

Jumppaaja on siirtänyt painon vasemmalle jalalle

Sök rörelser

Voitas.fi-sidan erbjuder hundratals olika styrke-, balans-, koordinations- och stretchningsövningar. Välj de lämpligaste övningarna. Tyvärr finns övningarna endast på finska.

Rör på dig mångsidigt

Man rör se på.
Vardagsrörelse

Ersätt stillasittandet med vilken fysisk aktivitet som helst så ofta som möjligt. Hushålls- och trädgårdsarbete, butiksbesök och andra vardagssysslor bidrar till fler steg och mer rörelse under dagen.

Härtän.
Bli andfådd

Höj pulsen genom rask motion, det vill säga så att du blir lätt andfådd, åtminstone två och en halv timme i veckan. Förbättra uthålligheten genom att promenera, simma, cykla, skida eller gympa.

Hantel.
Stärk musklerna

Belasta särskilt benmusklerna åtminstone några dagar i veckan. Du tränar upp muskelstyrkan genom att stiga upp från en stol, gå i trappor och motionera hemma, på gym eller i en simbassäng.

En person balanserar.
Utmana balansen

Utveckla din balans varje dag. Sträck på dig, gå på tårna och på hälarna samt rör dig i naturen. Kombinera under samma pass övningar som tränar balans, styrka och uthållighet.