Lisää liike ohjelmaan

Liike lisätty ohjelmaan

Sinulla on jo saman niminen ohjelma yritä uudestaan

Olet jo lisännyt liikkeen tähän ohjelmaan

Kaksi jumppaajaa seisoo kasvotusten ja pitää vastakkaisilla käsillä saman huivin päistä kiinni. Jumppaajat ovat nostaneet toisen huiveista ylös ojentamalla toisen käden ylös suoraksi ja katsovat ojentuneen käden kainalon vierestä suoraan sivulle. Jumppaajien toinen käsi on suorana vartalon vieressä.

Alkuasento

Seiso parin kanssa vastakkain muutaman askeleen päässä toisistanne. Molemmissa käsissä yhteinen keppi, ote keppien päistä.

Liikeselostus

Nosta parin kanssa samanpuoleinen keppi ylös sivulle ja kurkista ”yhteisestä ikkunasta”. Laske jarrutellen käsi alkuasentoon. Suorita nostoja useita kertoja vuorotellen puolelta toiselle (=sarja). Pidä tauko ja toista sarja uudelleen.

Suorituksessa huomioitavaa

Säilytä hyvä ryhti ja rento niskahartiaseutu koko liikkeen ajan. Olkanivel liikkuu paremmin, kun ylösnouseva käsi on kiertynyt ulospäin peukalo kohti kattoa.

Perustelut liikkeelle

Liike parantaa olkanivelten ja rintarangan liikkuvuutta. Lisäksi liike vilkastuttaa verenkiertoa koko kehossa sekä harjoittaa tasapainoa. Ryhti kohenee ja pukeutuminen sekä monet kurkottelua vaativat kotiaskareet sujuvat helpommin.

Välineet

Keppi, huivi, kuminauha ym.

Muut Tasapaino Verryttely -liikkeet