Lisää liike ohjelmaan

Liike lisätty ohjelmaan

Sinulla on jo saman niminen ohjelma yritä uudestaan

Olet jo lisännyt liikkeen tähän ohjelmaan

Jumppaaja makaa selällään jumppamatolla tyyny pään alla ja hänen vasen jalka on koukussa jalkapohjan ollessa kiinni alustassa. Hän on nostamassa suorana olevaa oikeaa jalkaa ylöspäin nilkka koukussa ja nilkkapaino vastustaa liikettä.

Alkuasento

Asetu selinmakuulle siten, että toisen jalan polvi on koukussa ja toinen jalka suorana alustalla. Laita 1-2 kg:n tarrapaino suorana olevan jalan nilkkaan. Pidä kädet vartalon vieressä. Laita tarvittaessa tyyny pään alle.

Liikeselostus

Paina koukussa olevan jalan jalkapohjaa alustaan ja nosta toinen jalka suorana ylös kohti kattoa. Laske jalka hitaasti jarrutellen alas. Tee useita nostoja, vaihda sen jälkeen jalkojen asentoa ja tee sama toisella jalalla (=sarja). Pidä tauko ja toista vielä kaksi sarjaa.

Suorituksessa huomioitavaa

Säilytä ylävartalossa ja niskassa rento asento. Jännitä vatsalihakset ja pidä lantio tiiviisti alustalla nostaessasi jalkaa ylös ja laskiessasi sitä alas. Polvi pysyy suorana koko liikkeen ajan.

Perustelut liikkeelle

Liike vahvistaa reisilihaksia ja lonkan etuosan lihaksia. Vuoteeseen meno ja sieltä nousu käyvät sujuvammin. Myös tuolilta nousu ja portaissa kävely helpottuvat.

Välineet

Tarrapaino

Muut Voima -liikkeet