Hengitysharjoitus: Kierto ja kurkotus

Sisäänhengityksellä vie käsi takaviistoon ja kierrä ylävartaloa, uloshengityksellä palaa alkuasentoon. Tee sama toiselle puolelle.

Halutessasi voit käyttää huulirakohengitystä: Hengitä rauhallisesti sisään nenän kautta. Tee uloshengitys rauhallisesti pienen huuliraon kautta.

Hengitysharjoitus: Halaus ja avaus

Uloshengityksellä halaa itseäsi ja pyöristä yläselkää, sisäänhengityksellä ojenna selkä, avaa kädet auki ja katso yläviistoon.

Halutessasi voit käyttää huulirakohengitystä: Hengitä rauhallisesti sisään nenän kautta. Tee uloshengitys rauhallisesti pienen huuliraon kautta.

Hengitysharjoitus: Hiihto hönkäisten

Hengitä sisään, kun kohotat kädet, puhalla ulos hönkäisten, kun työnnät käsillä taakse. Kokeile huudahtaa hönkäisyn yhteydessä H-alkuisia sanoja, esim. HEI, HOI, HYI, HUI, HAI.

Kanta pakaraan -kävely

Kävele eteenpäin niin, että nostat joka askeleella kannan kohti pakaraa. Heilauta käsiä rytmikkäästi mukana.

Haastetta saat, kun lisäät vauhtia tai teet liikkeen pienellä hypyllä. Voit myös haastaa koordinaatiota niin, että viet kannan pakaraan vain joka toisella askeleella.

Tanakävely

Kävele eteenpäin niin, että nostat jalkaa suorana eteen. Heilauta käsiä rytmikkäästi mukana.

Haastetta saat, kun lisäät vauhtia. Voit myös tehdä liikkeen pienellä hypyllä. Liikkeen tekeminen ylä- ja alamäessä haastaa kehoa monipuolisesti.

Polvennostokävely

Liiku eteenpäin nostaen joka askeleella polvi terävästi ylös. Heilauta käsiä rytmikkäästi mukana.

Lisää haastetta saat, kun lisäät vauhtia. Voit myös tehdä liikkeen pienellä hypyllä. Liikkeen tekeminen ylä- ja alamäessä haastaa kehoa monipuolisesti.

Sivuristiaskellus

Liiku kylki edellä. Astu vuorotellen eteen ja taakse ristiin.

Lisää haastetta saat, kun lisäät vauhtia tai muutat rytmiä (hitaasti – nopeasti, kiihdyttäen – jarruttaen). Liikkeen tekeminen ylä- ja alamäessä haastaa kehoa monipuolisesti.

Jalan heilautus liikkuen

Ota askel eteen, pysähdy yhden jalan varaan. Heilauta toista jalkaa suorana rennosti eteen ja taakse muutaman kerran. Liiku sitten eteenpäin muutama askel niin, että vaihdat jalkaa.

Tee liike myös heilauttamalla toista jalkaa suorana rennosti sivulta toiselle muutaman kerran. Liiku sitten eteenpäin muutama askel niin, että vaihdat jalkaa.

Jalan heilautus

Heilauta jalkaa suorana rennosti eteen ja taakse sekä sivulta sivulle.

Kävely ja käsien pyöritys

Kävele eteenpäin ja pyöritä käsiä eteenpäin. Kokeile kävellä myös takaperin ja pyörittää käsiä taaksepäin.

Lisää haastetta saat, kun otat mukaan hypähdyksen. Liikkeen tekeminen ylä- ja alamäessä haastaa kehoa monipuolisesti.